裁判測試

你熟識球例嗎?你遇過執法難題嗎?不妨到此跟大家分享討論吧!

版主: 版面管理員

文章20ping » 10年8月5日01:36 週四

ahsir 寫::smt006

6) 比賽須延時執行罰球點球時,能否允許在踢前更換 keeper ??
:smt016

在開始點球前, 球隊有權更換場上的場區球員為守門員! 但法定比賽時間結束後, 後備球員不能以換人方式進場(不論球隊有否餘下換人名額)!
但當開始踢點球後,就不能更換守門員(除非守門員受傷, 未能進行餘下的比賽)!!

如有錯, 請指點!!
20ping

文章ahsir » 10年11月28日14:40 週日

:smt005

Wong Yin Wai ~ got full marks during the written test during the MA Seminar
Congratulations

ahsir

文章kytsuihome » 10年11月29日00:03 週一

ahsir 寫::smt005

Wong Yin Wai ~ got full marks during the written test during the MA Seminar

咁利害? 恭喜恭喜~~!!
kytsuihome

He needs to buy us a dinner to congratulate his success

文章富蘭克林 » 10年11月29日16:55 週一

He needs to buy us a dinner to congratulate his success :smt003

圖檔
緊記每一場球賽都以一百個percent以上做到最好 - MY GAME IS FAIR PLAY
頭像
富蘭克林

文章cho cole » 10年11月29日18:17 週一

能者居之!正常人係做唔到的! :smt018 :smt018
cho cole
Keep strong never give up
頭像
cho cole

文章20ping » 10年11月29日18:21 週一

真係好神奇架!
有一條題目, 我同謙答左唔同答案, 但兩個都啱左和!! :smt003
20ping

文章cho cole » 10年11月29日18:24 週一

20ping 寫:真係好神奇架!
有一條題目, 我同謙答左唔同答案, 但兩個都啱左和!! :smt003

所以你們是正常人囉!
FIFA is FIFA :smt006 :smt006
cho cole
頭像
cho cole

文章20ping » 10年11月29日18:47 週一

有冇睇熱刺VS 利記?

進攻球員於禁區外獲得直接自由球, 進攻球員射出罰球, 作為人牆的防守球員用手擋走皮球!
請問裁判員應該點樣處理/判罰?? :smt017
20ping

You should know the answer

文章富蘭克林 » 10年11月29日22:17 週一

20ping 寫:有冇睇熱刺VS 利記?

進攻球員於禁區外獲得直接自由球, 進攻球員射出罰球, 作為人牆的防守球員用手擋走皮球!
請問裁判員應該點樣處理/判罰?? :smt017

You should know the answer, and what is your decision?

圖檔
緊記每一場球賽都以一百個percent以上做到最好 - MY GAME IS FAIR PLAY
頭像
富蘭克林

文章20ping » 10年11月30日11:22 週二

尋日剛剛學左個新做法! :smt020
就係.....
扮睇唔到, 十二碼/黃牌/紅牌咩都唔使判!

到有球員問時, 問條邊睇唔睇到先!
條邊答睇到, 睇到你做咩事唔幫手, 唔做野架...
條邊答睇唔到, 連條邊都睇唔到, 咁我睇唔到都好正常姐...

高招!!!
但條邊 :smt013 + :smt010
20ping

Are you serious?

文章富蘭克林 » 10年11月30日14:33 週二

20ping 寫:尋日剛剛學左個新做法! :smt020
就係.....

條邊答睇唔到, 連條邊都睇唔到, 咁我睇唔到都好正常姐...

高招!!!

Are you serious on your above decision :smt017

圖檔
頭像
富蘭克林

Re: Are you serious?

文章kytsuihome » 10年11月30日18:30 週二

自己判唔到都唔好害條邊喇!好唔負責任呀!

富蘭克林 寫:
就係.....

高招!!!

Are you serious on your above decision :smt017

圖檔
:smt008
kytsuihome

Is it really happen?

文章富蘭克林 » 10年12月1日11:39 週三

20ping, Is it really happen to you? Please share the case for us to study... :smt006

圖檔
頭像
富蘭克林

Re: Is it really happen?

文章20ping » 10年12月1日13:24 週三

富蘭克林 寫:20ping, Is it really happen to you? Please share the case for us to study... :smt006

圖檔

人牆, 手球, 十二碼, 就上星期日係波總賽事發生左!

扮盲, 問邊, 唔使判, 就真係未試過!!!
:smt003
20ping

文章cho cole » 10年12月1日14:09 週三

就係.....

高招!!!

呢個做法我接受唔到!
剛剛的MA裁判課程學到乜!什應叫學而至用?
唔該撿討下!不負責任! :smt014 :smt014 :smt014 :smt014 :smt014 :smt014 :smt014 :smt014 :smt014 :smt014 :smt014
放心,我只文字表達不會吠人!放心!哈哈哈哈!
cho cole
頭像
cho cole

上一頁下一頁

回到 球例研討 (Laws of the Game)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 1 位訪客