國際足協試行增加龍門裁判

任何談天說地

版主: 版面管理員

國際足協試行增加龍門裁判

文章Leung Ka Ki » 07年10月10日22:51 週三

國際足協宣布,將在今年12月於日本舉行的世界冠軍球會盃中,試行增加龍門裁判。

增加龍門裁判的建議,是歐洲足協主席帕天尼提出來的。在周二舉行的國際足協新成立的戰略委員會會議上,這項建議被採納。帕天尼是這個委員會主席。

"不知大家有什麼意見呢 ? 可否分享一下 "
Leung Ka Ki

文章>< » 07年10月10日23:31 週三

龍門裁判的職責是什麼?純睇入唔入線 or 要吹埋 12 碼?
頭像
><

Re: 國際足協試行增加龍門裁判

文章Patrick Lee » 07年10月10日23:50 週三

Leung Ka Ki 寫:國際足協宣布,將在今年12月於日本舉行的世界冠軍球會盃中,試行增加龍門裁判。

增加龍門裁判的建議,是歐洲足協主席帕天尼提出來的。在周二舉行的國際足協新成立的戰略委員會會議上,這項建議被採納。帕天尼是這個委員會主席。

"不知大家有什麼意見呢 ? 可否分享一下 "

個人愚見,既然FIFA要求判罰尺度一致,除了兩名助理裁判外,可否試行雙裁判. :smt090
Patrick Lee

文章Dennis Yip » 07年10月11日09:28 週四

印象中早幾年的意大利盃有試行過,效果好象不太理想。
奧運精神 : 講求團結和和平,講求無私、公平、和諧、尊嚴和夥伴關係
頭像
Dennis Yip

文章WaterWorld » 07年10月11日14:01 週四

Dennis Yip 寫:印象中早幾年的意大利盃有試行過,效果好象不太理想。

有無具體試行報告出籠供大家參考呢?? 讓大家知道效果怎樣不理想 :smt005 :smt005
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~W~A~T~E~R~W~O~R~L~D~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
頭像
WaterWorld

文章andywong » 07年10月11日15:33 週四

龍門裁判即看住個龍門條線!明唔明 :smt002 :smt002 :smt002
神童安
頭像
andywong

文章Walter Lee » 07年10月11日16:31 週四

andywong 寫:龍門裁判即看住個龍門條線!明唔明 :smt002 :smt002 :smt002

2個施線員 :smt003
HKFRA Fair Play Please!
頭像
Walter Lee

文章>< » 07年10月11日23:16 週四

我覺得唔多好,奇奇怪怪咁,人多手腳亂
人多左,判波的一致性又會受影響。
頭像
><

文章cho cole » 07年10月12日19:26 週五

法國大餐! :smt019 :smt019
cho cole
Keep strong never give up
頭像
cho cole

文章Leung Ka Ki » 07年10月13日00:09 週六

對我來說, 加入更多裁判在同一場比賽內, 只是得個亂字
Leung Ka Ki

文章Walter Lee » 07年10月13日11:08 週六

cho cole 寫:法國大餐! :smt019 :smt019

so agree with u :smt020 Ah mau make cake!
HKFRA Fair Play Please!
頭像
Walter Lee

文章colour » 07年10月13日22:46 週六

其實真係有D無謂囉......加加下.....咪好似打網球咁......條條線都放一個人黎睇??!!球門區域又要睇!十八碼又要睇!
雖然一定係對於睇入波有改善,但係對於現時裁判既系統有太大轉變,而家呢個轉變又係咪一定好呢?!值得有這更改嗎?

如果只係睇入波,放個Cam, 俾第四或者第五裁判員睇會唔會係一個更好既解決方法呢?
colour

文章cho cole » 07年10月14日22:40 週日

保持現狀最好!!! :smt006 :smt006 :smt006
cho cole
頭像
cho cole

文章ahsir » 07年10月31日10:29 週三

:smt012

今年于世冠盃之禁區 AR不會設

明年女子 U16先試喎 !!

:smt017
ahsir

文章cho cole » 07年10月31日11:55 週三

ahsir 寫::smt012

今年于世冠盃之禁區 AR不會設

明年女子 U16先試喎 !!

:smt017

我就話不試好過試! :smt006 :smt006
cho cole
頭像
cho cole

下一頁

回到 吹水樂園 (Gossip)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客