裁判測試

你熟識球例嗎?你遇過執法難題嗎?不妨到此跟大家分享討論吧!

版主: 版面管理員

裁判測試

文章kwong kin » 10年4月6日22:49 週二

http://www.the-afc.com/en/referees-quiz[url]

AFC的裁判測試, 有時間可去看看.溫故知新!!! :smt007 [/url]
kwong kin

Re: 裁判測試

文章colour » 10年4月6日23:13 週二

kwong kin 寫:http://www.the-afc.com/en/referees-quiz[url]

AFC的裁判測試, 有時間可去看看.溫故知新!!! :smt007 [/url]

謝謝....一早做了....haha
colour

文章cho cole » 10年4月7日00:46 週三

Good oh
cho cole
Keep strong never give up
頭像
cho cole

文章cyhenry » 10年4月7日08:59 週三

HKFA 的新裁判試係吾係80% pass??
(今年狂加$400哩...T^T)
頭像
cyhenry

文章尋開心 » 10年4月7日12:54 週三

鬼咩 :smt013 :smt013
個你無能主席5年將$1200萬元蝕清
加得小喇+$4000就差不多
頭像
尋開心

文章cyhenry » 10年4月7日21:17 週三

咁可吾可以話我知球証試ge筆試系用咩形式考...同埋相關資料..
e.g. passing mark, type of questions...etc...
頭像
cyhenry

文章colour » 10年4月7日22:25 週三

cyhenry 寫:咁可吾可以話我知球証試ge筆試系用咩形式考...同埋相關資料..
e.g. passing mark, type of questions...etc...

簡單問題, 詳細答案
100滿分, 90合格!
colour

文章cyhenry » 10年4月8日10:45 週四

colour 寫:
cyhenry 寫:咁可吾可以話我知球証試ge筆試系用咩形式考...同埋相關資料..

簡單問題, 詳細答案

in other words...
成本例書 + 裁判指引背左就搞掂??
頭像
cyhenry

文章colour » 10年4月8日12:05 週四

cyhenry 寫:
colour 寫:

簡單問題, 詳細答案

熟讀二者, 定可過關。
穩陣加看, 零六問答!
colour

文章cyhenry » 10年4月8日12:50 週四

colour 寫:
cyhenry 寫:
colour 寫:

簡單問題, 詳細答案

熟讀二者, 定可過關。
穩陣加看, 零六問答!

從何可看零六問答?
何看此者可使穏陣?
頭像
cyhenry

文章尋開心 » 10年4月8日14:58 週四

你話REF.的責任係乜
點解要俾牌D球員 :smt017
唔係你鍾意就俾 :smt008
ASS.REF.的責任又係乜
點樣先判一個player越位呀 :smt017
你D都好基本
頭像
尋開心

文章cho cole » 10年4月8日20:14 週四

歡迎加入足球裁判行列 :smt008 :smt008
cho cole
頭像
cho cole

文章cyhenry » 10年4月8日22:15 週四

呵呵~
仲要等多兩年...(而加先十六)
不過趁會考前搵定info...
會考後可以做定preparation work
到al 後/ year one 就可以考球証la~

不過有冇ching 可以答我...
點解溫06年份卷會特別有用 (同會考做pp 一樣 -3-")
同埋份卷可以系邊度搵???

many thz
頭像
cyhenry

文章colour » 10年4月9日00:01 週五

cyhenry 寫:呵呵~
仲要等多兩年...(而加先十六)
不過趁會考前搵定info...
會考後可以做定preparation work
到al 後/ year one 就可以考球証la~

不過有冇ching 可以答我...
點解溫06年份卷會特別有用 (同會考做pp 一樣 -3-")
同埋份卷可以系邊度搵???

many thz

gd...
我都係中四第一次接觸裁判.....AL後就即刻報名

06問答, 其實係以往FIFA做既一份指引....
以往既試題大多,跟據該指引...
所以熟讀有SO

http://www.almadensoccer.org/docs/refer ... 202006.pdf
colour

文章cho cole » 10年4月9日01:43 週五

Colour 一定幫到你! :smt006 :smt006
可惜說兩年後可能要報名費$12000 :smt019 :smt019
cho cole
頭像
cho cole

下一頁

回到 球例研討 (Laws of the Game)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客