南華 VS 科威特SC

歡迎各位分享你的裁判執法技巧

版主: 版面管理員

南華 VS 科威特SC

文章cho cole » 09年10月22日00:19 週四

主:南華
客:科威特SC
主裁來自UAE阿聯猶的哥連拿
球衣:如果係我我覺得對我執法有問題,但球例是無問題!
判罰:先緊後鬆,但太緊,都是一個執法戰術上的技巧,初時有點亂。
位置:不太好,經常阻礙球員推進,阻礙比賽
得益:上半場無乜運用,下半場賽事節奏快才運用得多。
黃牌:總算一致
合作:一致
整體無乜大錯,但可能我對佢期望太高,算合格啦!
10' AR1判主隊越位?有無?
18'第一個黃牌俾客15用手肘,應先判主7攬人在先,期後可照俾客15黃牌,但自由球應歸客隊
20'黃牌俾主21好好,因他報復刻意侵犯客15較早前整傷主7
23'睇唔到主26抽水引致客隊名職員圍隴
24'AR1未加以協助客33抱跌主26
65'入球判越位在我的位置睇確實是越位,但R應大動作地去向全場球迷或球員示意入球無效,引致AR!和AR2背後的球迷開始擲物件入球場!我覺得事實係越位。
74'客30黃牌用踢走皮球表示不滿做得好。
75'主11插水來換取自由球機會,R未有留意。
77'AR2的越位旗可以再慢小小
整體表現合格,上半場有點亂,感覺R無從入手,我相信同球衣顏色有關。
只觀看到80分鐘離開避免人多擠迫阻礙上班。
多謝大家分享!
cho cole
Keep strong never give up
頭像
cho cole

文章尋開心 » 09年10月22日23:30 週四

最欣賞他
大將風範
處理堅定
沒有給主隊球迷氣勢嚇窒
若是不夠斤兩的REF.
早在20minSC卡里祖禁區內自行一跌
相信借勢已penalty了
頭像
尋開心

文章cho cole » 09年10月22日23:45 週四

夠淡定!理得你 :smt011 :smt011
cho cole
頭像
cho cole

文章EricHong » 09年10月23日01:24 週五

From cho:
球衣:如果係我我覺得對我執法有問題,但球例是無問題!

同意, 紅衫白褲 vs 白衫紅褲
好難睇,我看TV重播(因上班)
EricHong

文章cho cole » 09年10月23日03:13 週五

原來不只是我的眼問題!大家都同意!
眼花瞭亂 :smt016 :smt016
cho cole
頭像
cho cole

文章尋開心 » 09年10月23日15:08 週五

其實早在多年前的港甲聯賽
SC vs 應該是(香雪製葯)
都係紅白對踫
一路踢 :smt013 一路噓
卒之咪下半場唔同哂

個晚就算是誤判都係自己??薯顗p[size=18]是off-side
又話REF.來自西亞唔公平 :smt013 :smt013
輸左波賴三賴四
冇口口口[/size] :smt019 :smt019 :smt019
頭像
尋開心

文章colour » 09年10月23日19:12 週五

尋開心 寫:最欣賞他
大將風範
處理堅定
沒有給主隊球迷氣勢嚇窒
若是不夠斤兩的REF.
早在20minSC卡里祖禁區內自行一跌
相信借勢已penalty了

當時我在場0係306望埋去都有疑惑....結果睇番慢鏡 :smt017
正確判決! :smt023

不過......球賽末段張春暉出營0係禁區邊踢中科威特前鋒頭部......呢球就沒有處理.....只給予角球
colour

文章cho cole » 09年10月23日20:23 週五

即晚發表我已過越位判決無問題!只不過咁嘅比賽球衣真係睇死人!你試下做邊直係少D眼力都唔得! :smt019 :smt019
cho cole
頭像
cho cole

文章尋開心 » 09年10月23日21:31 週五

colour 寫:當時我在場0係306望埋去都有疑惑....結果睇番慢鏡 :smt017

不過......球賽末段張春暉出營0係禁區邊踢中科威特前鋒頭部......呢球就沒有處理.....只給予角球

經驗豐富的ref.
主隊詐糊後再被罰penalty :smt013 :smt013
唔暴動有鬼
何況張春暉出腳快如閃電
個波又俾佢挑前進攻
這就是球場上的智慧 :smt006 :smt006

當大家球例都咁熟識時
就靠這些來判斷彼此的高低
頭像
尋開心

文章colour » 09年10月23日23:26 週五

尋開心 寫:
colour 寫:當時我在場0係306望埋去都有疑惑....結果睇番慢鏡 :smt017

經驗豐富的ref.
主隊詐糊後再被罰penalty :smt013 :smt013
唔暴動有鬼
何況張春暉出腳快如閃電
個波又俾佢挑前進攻
這就是球場上的智慧 :smt006 :smt006

當大家球例都咁熟識時
就靠這些來判斷彼此的高低

開心前輩,當然明白囉....哈哈
努力累積球場智慧!
colour

文章cho cole » 09年10月24日19:59 週六

我就係無咁嘅智慧 :smt016 :smt016
cho cole
頭像
cho cole

文章尋開心 » 09年10月25日12:02 週日

No :smt003 :smt003
[size=24]明察秋毫
?鄅/size]
:smt001 :smt001 :smt001
頭像
尋開心

文章cho cole » 09年10月25日23:07 週日

係!明明俾人抽後算賬才真 :smt010 :smt010
cho cole
頭像
cho cole

Face the Fact

文章富蘭克林 » 09年11月3日17:48 週二

cho cole 寫:係!明明俾人抽後算賬才真 :smt010 :smt010

Face the Fact, and don't look back :smt018

圖檔
緊記每一場球賽都以一百個percent以上做到最好 - MY GAME IS FAIR PLAY
頭像
富蘭克林

文章cho cole » 09年11月4日08:28 週三

I never look back
But cannot forgot :smt019 :smt019
cho cole
頭像
cho cole

下一頁

回到 執法技巧 (Refereeing Skills)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客