J-League

歡迎各位分享你的裁判執法技巧

版主: 版面管理員

J-League

文章cho cole » 07年5月12日21:31 週六

剛剛看完一場J-League直播賽事,FC東京 VS 千葉市原,主裁是我們的朋友吉田先生,整場比賽表現良好,果然幾時都專業,哨子好響,走位好! :smt016 :smt016
只是下半場客隊守門員在己方半場正中間位置受傷,示意擔架入場 :smt017 ,出了小小問題。
另外直得學習的是受傷球員(除守門員外)二話不說即上擔架走抬出場,我們要好學習,但本港文化就....身為裁判員的大家都知應該你怎做,但往往都... :smt019 :smt019 波總可給球隊出指引嗎? :smt017
日後,本人會將J-League的裁判員的執法技巧和表現略略在此表達一下,讓大家有個互相學習的平台!
亦希望大家可在此發表有關J-League裁判的消息!多謝 :smt006
cho cole
Keep strong never give up
頭像
cho cole

文章ahsir » 07年5月29日15:52 週二

:smt003

26/5 (六)
FC Toyko vs. 名古屋八鯨
入場觀眾24,000多,氣氛夠哂
當然為東京裁判會主場,場地一流
山田主席及菊地副主席寒喧一番
两隊水平表現一般,誤傳多多
主裁為 Tojo,被獵者,30歲,名古屋教頭
欲寫字條予場內球員被禁止....
Any comment ??

:smt004 :smt004
ahsir

文章查爾頓 » 07年5月29日17:30 週二

傳字條應該無問題wor......
查爾頓

文章cho cole » 07年5月29日17:57 週二

乜野字條先??
cho cole
頭像
cho cole

文章ahsir » 07年5月30日09:54 週三

像摩連奴寫給泰利的字條/仔。

:smt004
ahsir

文章cho cole » 07年5月30日20:00 週三

ahsir 寫::smt003

像摩連奴寫給泰利的字條/仔。

:smt004

應該無問題噢!
cho cole
頭像
cho cole

文章ahsir » 07年6月4日16:47 週一

Law 4 : Players' equipment

字條不是基本裝備喎 !!

所以 NO WAY !!

:smt018
ahsir

文章cho cole » 07年6月4日17:45 週一

睇完即拋咪得囉! :smt006 :smt006 地區文化都有差別!
J-league就唔得,英超可能得,戒指都可以包住來踢啦!
cho cole
頭像
cho cole

文章ahsir » 08年3月4日15:52 週二

:smt018

松崎頭都痕晒,睇點樣將 [杉手]
嘅政明擺平 ? 再來 ...

:smt017 :smt012 :smt009
ahsir

文章cho cole » 08年3月5日09:39 週三

ahsir 寫::smt018

松崎頭都痕晒,睇點樣將 [杉手]
嘅政明擺平 ? 再來 ...

:smt017 :smt012 :smt009

Why???? [杉手]
:smt017 :smt017
cho cole
頭像
cho cole

文章體記林 » 08年3月6日10:36 週四

我就覺得不係咁妥當!!
其時傳媒在摩連奴事件後都討論過, 我覺得唔得囉!
如果得的話, 你一張, 我一張, 幾多張先至完! 當然呢個假設問題, 其次, 球員睇完之後往邊度擺呢, 隨手掉? 家陣已在討論隨地吐口水問題, 何況垃圾!
真要做技術指導, 日本仔唔係好鍾意擺棋譜麼?! 等球員走到場邊同佢對住棋譜指手畫腳一番咪得囉, 使鬼整咁多花臣!
不做無謂的干涉, 佢地都唔好整咁多野黎玩至得架, 又唔係貓捉老鼠遊戲, 大家都係球賽的一部分, 球證僅係工作人員, 都係想做好呢份工, 場波乾淨d, 順暢d, 好睇d罷了! :smt020
體記林

文章cho cole » 08年3月6日15:27 週四

體記林 寫:我就覺得不係咁妥當!!
其時傳媒在摩連奴事件後都討論過, 我覺得唔得囉!
如果得的話, 你一張, 我一張, 幾多張先至完! 當然呢個假設問題, 其次, 球員睇完之後往邊度擺呢, 隨手掉? 家陣已在討論隨地吐口水問題, 何況垃圾!
真要做技術指導, 日本仔唔係好鍾意擺棋譜麼?! 等球員走到場邊同佢對住棋譜指手畫腳一番咪得囉, 使鬼整咁多花臣!
不做無謂的干涉, 佢地都唔好整咁多野黎玩至得架, 又唔係貓捉老鼠遊戲, 大家都係球賽的一部分, 球證僅係工作人員, 都係想做好呢份工, 場波乾淨d, 順暢d, 好睇d罷了! :smt020

同意 :smt006 :smt006
cho cole
頭像
cho cole

文章ahsir » 08年6月18日14:27 週三

:smt014

Urawa Diamond was fined for US$170,000

:smt017
ahsir

文章cho cole » 08年6月18日23:24 週三

Why ????:smt017 :smt017
cho cole
頭像
cho cole

文章cho cole » 08年8月15日20:24 週五

六隻DVD睇到第三隻已越睇越精彩! :smt013 :smt013
好好教材! :smt006 :smt006
cho cole
頭像
cho cole

下一頁

回到 執法技巧 (Refereeing Skills)

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客