Listen To The Whistle 首頁 Listen To The Whistle
香港足球裁判會討論區

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

裁判測試
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  下一頁

發表新主題   回覆主題    Listen To The Whistle 首頁 -> 球例研討 (Laws of the Game)
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
20ping

發表發表於: 10年8月5日01:36 星期四    文章主題: 引言回覆

ahsir 寫到:

6) 比賽須延時執行罰球點球時,能否允許在踢前更換 keeper ??

在開始點球前, 球隊有權更換場上的場區球員為守門員! 但法定比賽時間結束後, 後備球員不能以換人方式進場(不論球隊有否餘下換人名額)!
但當開始踢點球後,就不能更換守門員(除非守門員受傷, 未能進行餘下的比賽)!!

如有錯, 請指點!!
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息 MSN Messenger
ahsir

發表發表於: 10年11月28日14:40 星期日    文章主題: 引言回覆

Wong Yin Wai ~ got full marks during the written test during the MA Seminar
Congratulations

回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
kytsuihome

發表發表於: 10年11月29日00:03 星期一    文章主題: 引言回覆

ahsir 寫到:

Wong Yin Wai ~ got full marks during the written test during the MA Seminar

咁利害? 恭喜恭喜~~!!
回頂端
富蘭克林

發表發表於: 10年11月29日16:55 星期一    文章主題: He needs to buy us a dinner to congratulate his success 引言回覆

ahsir 寫到:

He needs to buy us a dinner to congratulate his success

cho cole

發表發表於: 10年11月29日18:17 星期一    文章主題: 引言回覆

ahsir 寫到:

能者居之!正常人係做唔到的!
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
20ping

發表發表於: 10年11月29日18:21 星期一    文章主題: 引言回覆

真係好神奇架!
有一條題目, 我同謙答左唔同答案, 但兩個都啱左和!!
回頂端
cho cole

發表發表於: 10年11月29日18:24 星期一    文章主題: 引言回覆

20ping 寫到:
真係好神奇架!
有一條題目, 我同謙答左唔同答案, 但兩個都啱左和!!

所以你們是正常人囉!
FIFA is FIFA

檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
20ping

發表發表於: 10年11月29日18:47 星期一    文章主題: 引言回覆

有冇睇熱刺VS 利記?

進攻球員於禁區外獲得直接自由球, 進攻球員射出罰球, 作為人牆的防守球員用手擋走皮球!
請問裁判員應該點樣處理/判罰??
回頂端
富蘭克林

發表發表於: 10年11月29日22:17 星期一    文章主題: You should know the answer 引言回覆

20ping 寫到:
有冇睇熱刺VS 利記?

進攻球員於禁區外獲得直接自由球, 進攻球員射出罰球, 作為人牆的防守球員用手擋走皮球!
請問裁判員應該點樣處理/判罰??

You should know the answer, and what is your decision?

20ping

發表發表於: 10年11月30日11:22 星期二    文章主題: 引言回覆

尋日剛剛學左個新做法!
就係.....
扮睇唔到, 十二碼/黃牌/紅牌咩都唔使判!

到有球員問時, 問條邊睇唔睇到先!
條邊答睇到, 睇到你做咩事唔幫手, 唔做野架...
條邊答睇唔到, 連條邊都睇唔到, 咁我睇唔到都好正常姐...

高招!!!
但條邊 +
回頂端
富蘭克林

發表發表於: 10年11月30日14:33 星期二    文章主題: Are you serious? 引言回覆

20ping 寫到:
尋日剛剛學左個新做法!
就係.....

條邊答睇唔到, 連條邊都睇唔到, 咁我睇唔到都好正常姐...

高招!!!
但條邊 +

Are you serious on your above decision

kytsuihome

發表發表於: 10年11月30日18:30 星期二    文章主題: Re: Are you serious? 引言回覆

自己判唔到都唔好害條邊喇!好唔負責任呀!

富蘭克林 寫到:
20ping 寫到:
尋日剛剛學左個新做法!
就係.....

高招!!!
但條邊 +

Are you serious on your above decision

回頂端
富蘭克林

發表發表於: 10年12月1日11:39 星期三    文章主題: Is it really happen? 引言回覆

20ping, Is it really happen to you? Please share the case for us to study...

20ping

發表發表於: 10年12月1日13:24 星期三    文章主題: Re: Is it really happen? 引言回覆

富蘭克林 寫到:
20ping, Is it really happen to you? Please share the case for us to study...

人牆, 手球, 十二碼, 就上星期日係波總賽事發生左!

扮盲, 問邊, 唔使判, 就真係未試過!!!
回頂端
cho cole

發表發表於: 10年12月1日14:09 星期三    文章主題: 引言回覆

20ping 寫到:
尋日剛剛學左個新做法!
就係.....

高招!!!
但條邊 +

呢個做法我接受唔到!
剛剛的MA裁判課程學到乜!什應叫學而至用?
唔該撿討下!不負責任!
放心,我只文字表達不會吠人!放心!哈哈哈哈!

從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    Listen To The Whistle 首頁 -> 球例研討 (Laws of the Game) 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 上一頁  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  下一頁
6頁(共7頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票