Listen To The Whistle 首頁 Listen To The Whistle
香港足球裁判會討論區

常見問題常見問題   搜尋搜尋   會員列表會員列表   會員群組會員群組   會員註冊會員註冊 
 個人資料個人資料   登入檢查您的私人訊息登入檢查您的私人訊息   登入登入 

比賽球衣
前往頁面 1, 2, 3, 4  下一頁

發表新主題   回覆主題    Listen To The Whistle 首頁 -> 球例研討 (Laws of the Game)
上一篇主題 :: 下一篇主題  
發表人 內容
cho cole

發表發表於: 09年10月22日00:25 星期四    文章主題: 比賽球衣 引言回覆

於2009年的0月21日在本港舉行的亞洲足協盃四強第二回合賽事
南華 對 科威特SC
就球衣,球褲,顏色上,球例上當然無錯,但事實上好接近。
主隊:紅、白、紅
客隊:白,紅,白
其實我覺得將來球例可就比賽球衣,球褲,球襪作出硬性的規定要衫褲襪兩隊都要不同色。
是問,如果襪子同色,當越位攻守方同一位置上如攻方守方同色襪攻方的腳行先你又怎樣判斷越位呢?個人認人認為要稍做改一改球例第四章球員裝備內容
![/b]
檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
colour

發表發表於: 09年10月22日00:50 星期四    文章主題: Re: 比賽球衣 引言回覆

cho cole 寫到:
於2009年的0月21日在本港舉行的亞洲足協盃四強第二回合賽事
南華 對 科威特SC
就球衣,球褲,顏色上,球例上當然無錯,但事實上好接近。
主隊:紅、白、紅
客隊:白,紅,白
其實我覺得將來球例可就比賽球衣,球褲,球襪作出硬性的規定要衫褲襪兩隊都要不同色。
是問,如果襪子同色,當越位攻守方同一位置上如攻方守方同色襪攻方的腳行先你又怎樣判斷越位呢?個人認人認為要稍做改一改球例第四章球員裝備內容
![/b]

真係睇到有D眼花•••哈哈
回頂端
檢視會員個人資料 發送私人訊息
cho cole

發表發表於: 09年10月22日01:27 星期四    文章主題: 引言回覆

如果我有權的話我唔會開波
你們同意嗎?

檢視會員個人資料 發送私人訊息 發送電子郵件 MSN Messenger
colour

發表發表於: 09年10月22日02:23 星期四    文章主題: 引言回覆

你們同意嗎?

其實應該佢地開賽前會議前已經知道.....match commissioner 賽前亦會知道...
其實應該好似上回合咁就最好....白白白 紅藍紅
回頂端
Dennis Yip

發表發表於: 09年10月22日12:00 星期四    文章主題: 引言回覆

If you were the MC or members to attend the manager meeting, you can see how troblue making the visiting team.

To let the match to commence and play by compromise something is worth to review.

Walter Lee

發表發表於: 09年10月22日12:33 星期四    文章主題: 引言回覆

你們同意嗎?

同意
尋開心

發表發表於: 09年10月22日23:14 星期四    文章主題: 引言回覆

佢地應該闣anager meeting
睇過同埋傾過的D波衫顏色
冇理由咁都通過
唔通圊{覺

扭開電視收看直播
第一時間
有冇搞錯
回頂端
cho cole

發表發表於: 09年10月22日23:49 星期四    文章主題: 引言回覆

球例無錯!賽例應Review下!HK 甲組賽例都應檢討!期望將來球例可修改!
但歐聯今季開鑼到現在,每一場都衫褲襪都不同!只有裁判的褲襪會同球員定撞色啦!
人地做到你地點解做唔到!球衣者......

Dennis Yip

發表發表於: 09年10月23日10:36 星期五    文章主題: 引言回覆

根據 AFC Cup 2009 章程,各隊需於比賽前不少於 12 星期將所有比賽用球衣及有關物品提交亞洲足協審查。

客隊可大安旨意咁唔交,因為 12 星期前佢地根本唔知會對呢隊主隊。如果大家有睇過網上有關主隊的網誌中有提及 MC 有建議 FA 提供另一顏色的褲子供客隊使用,最後不得要領都係因為呢條褲子事前沒有得到 AFC 批准而又可能不得使用。其實 MC 亦可以執意咁做,不過 AFC 會問點解明知客隊有另一隻顏色褲子的情況下仲要 FA 出手相助?

所以只有在權衡賽例、又沒有違反球例的原則下只有批准客隊使腦紅褲。我只可以咁睇係客隊係“鑽條子”上面技高一籌。

尋開心

發表發表於: 09年10月23日15:26 星期五    文章主題: 引言回覆

經驗話俾你知
場上球隊比賽的球衣
千萬不可只得2種顏色
尤其是上下對碰
否則做到你血壓上升
回頂端
cho cole

發表發表於: 09年10月23日20:20 星期五    文章主題: 引言回覆

有球迷話越位判錯!會同球衣有關嗎?但我角度睇應該越位!如果球衣清楚D應該會准D
尋開心

發表發表於: 09年10月23日23:07 星期五    文章主題: 引言回覆

你都話球迷洛
回頂端
cho cole

發表發表於: 09年10月24日20:01 星期六    文章主題: 引言回覆

我都係球迷
尋開心

發表發表於: 09年10月25日12:04 星期日    文章主題: 引言回覆

no
你是球迷中的ref
與眾不同

回頂端
cho cole

發表發表於: 09年10月25日23:05 星期日    文章主題: 引言回覆

講番球衣!雖然球例不足可以賽例補救,希望經呢一場賽事可提醒AFC甚至FIFA
繼當年的丹麥國家隊手球事件又再—次從香港出發!

從之前的文章開始顯示:   
發表新主題   回覆主題    Listen To The Whistle 首頁 -> 球例研討 (Laws of the Game) 所有的時間均為 台北時間 (GMT + 8 小時)
前往頁面 1, 2, 3, 4  下一頁
1頁(共4頁)

前往:  
無法 在這個版面發表文章
無法 在這個版面回覆文章
無法 在這個版面編輯文章
無法 在這個版面刪除文章
無法 在這個版面進行投票